Pagina de start a forumului www.radiodada.ro www.radiodada.ro
1 radio pentru TOATA familia

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Alexandru Jijian

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.radiodada.ro -> Muzica
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
pigloo
Dada bebe

Data înscrierii: 09/Dec/2007

MesajTrimis: Joi Dec 13, 2007 5:54 pm    Titlul subiectului: Alexandru Jijian Răspunde cu citat (quote)

ALEXANDRU JIJIAN

promo mix
Alexandru Jijian @ Private party Bucuresti

M-am nascut intr-o familie de muzicieni si datorita lor, parintilor si surorii mele, am parcurs primii ani ai vietii ascultand repetitii la vioara si inregistrari de muzica clasica. Inainte sa ajung in scoala primara am dat de colectia de placi si casete ale tatalui meu, in care am gasit Kraftwerk, Beatles si Bee Gees, care m-au marcat profund la acea varsta. Daca tatal meu mi-a interzis sa mai umblu prin colectia lui de casete si viniluri, mama a realizat ca am o slabiciune pentru muzica electronica si mi-a cumparat toata discografia Jean Michel Jarre si Vangelis de pana atunci.

Dupa ce am inceput scoala primara am cumparat prima caseta din banii mei. Era cu Nirvana, iar la scurt timp am inceput propria colectie, cu Radiohead, Modern Talking si Michael Jackson, din ce-mi aduc aminte. Stiu ca in gimnaziu ajunsesem sa dau toti banii ori pe casete, ori pe casetofoane, avand norocul sa am un amic ce aducea muzica din strainatate. In tara comunismul era demult trecut, dar tarabele erau mai degraba pline de "eroi locali". Pot sa spun ca aceasta prima etapa a vietii mele a cunoscut o educatie muzicala de nivel mediu, daca nu tinem cont ca am crescut ascultand-o pe mama cum facea repetitii la vioara, la Ateneu.

Spre sfarsitul gimnaziului aparuse Atomic TV, unde am vazut prima oara un videoclip Aphex Twin, Window Licker, care m-a facut sa-mi largesc orizonturile catre partea experimentala, idm, minimalista a muzicii. De atunci si pana in prezent am inceput sa colectionez orice fel de muzica, din orice an, cu conditia sa fie muzica. Cu muzica pe care o aveam, eram in postura de a pune muzica la mai toate petrecerile la care eram invitat. Tin minte ca si la serbarile de an eram responsabil cu muzica.

Dupa ce am mai crescut, am ajuns sa-mi petrec weekendurile in clubul Zebra din Bacau, unde Raresh era rezident la acea vreme. Apropos de rezidentiate, daca nu luam in considerare scurtele perioade in care eram "de-al casei" in Frame si Cool Cat, pot spune ca nu am avut vreodata statutul de dj rezident. M-am apucat de dj-ing pe neasteptate. Eram la un rave party, acum patru ani, in Bucuresti. Petrecerea s-a tinut intr-o casa parasita. Cel care trebuia sa puna muzica nu se simtea prea bine, asa ca am ajuns eu in fata a doua cd-playere, fara sa am vreo cunstinta legata de tehnica. Am gasit cateva cd-uri cu Aphex Twin in mapa celui pe care l-am inlocuit si asa am ajuns sa tin prima mea petrecere pe cd-playere. Atunci l-am intalnit pe Switch, alaturi de care am petrecut foarte mult timp in studioul Videorgy. Tot acolo m-am intalnit si cu Boru pentru prima oara.

Prin acest prieten bun am ajuns sa pun muzica la Web Club, de multe ori alaturi de Dj Swamp si Paul de la C.T.C. In Web am pus primaoara alaturi de Boru si tot acolo m-am intalnit cu Marika. A fost placut surprins de noi si a facut posibila o serie de petreceri in Expirat pe care probabil ca nu le vom uita niciodata. Printre primele seri frumoase tinute de mine in acea vreme imi amintesc de o petrecere Tralala in fosta Cina, cand am pus prima oara cu Dj Vasile. Printre cei cu care am mai pus muzica si alaturi de care am reusit sa tin petreceri frumoase ii amintesc pe Marika, Flore (Khidja Clouds Society), Camil, Mixher, Cosmiq Microbiq. Am avut si o aparitie la emisiunea lui Matze si Dj Vasile de la Radio Guerilla.

Ca stil muzical nu sunt deloc linear. Prietenii imi spun la misto ca-s foarte detroit ca si tehnica de mixaj, dar asta pentru ca tin mai mult la flow-ul petrecerii sau al eventului decat al mixului in sine, adica pot intrerupe sunetul cateva secunde doar ca sa spun salut la oameni si apoi sa schimb radical bpm-ul. Sunt un tip care fara oameni nu poate pune muzica. De asta si marea majoritate a mixurilor pe care le fac pentru promotii sunt linistite, introvertite - le fac singur.

Cand sunt la party-uri sunt in stare sa pun si punk daca asta-mi cer oamenii care-s langa mine. Pun de la muzica din anii 80 pana productiile care trebuie sa apara anul urmator, dar atata timp cat au sunetul care-mi place. Nu prea suport incadrarile si de asta pun mereu diferit ca zone de muzica. Sunt totusi cateva genuri care ies in evidenta: minimal, techno, electro-ul frantuzesc (justice, simian mobile disco, daft punk, para one, etc etc etc) si indie.

Alaturi de Boru pot sa tin cele mai frumoase petreceri,pentru ca de fiecare data cand stim ca punem muzica impreuna avem cate o bijuterie pe care o scoatem la iveala. Faptul ca prietenia noastra exista si in afara clubului face ca serile noastre sa fie speciale, sa le simti ca sunt speciale. Este cea mai frumoasa colaborare a mea pana in momentul de fata.

Am multe proiecte.. In ultima vreme am lucrat la live-act, care incepe sa se contureze. Artisti preferati sunt multi,dar voi aminti doar Ninja Tunes.
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.radiodada.ro -> Muzica Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum