stirile din data de
in arhiva de stiri

Vineri, 2018-06-15 : Caravană auto cu masini retro, in Focsani

Consiliul Județean Vrancea este partener al proiectului de promovare turistică "GoRomania", organizat de Ambasada Romaniei la Varșovia și Camera bilaterală de comerț și industrie polono-romană, cu sprijinul Uniunii Naționale a Patronatelor din Romania și al parteneriatului tehnic - InterCars Romania. A doua ediție a caravanei automobilistice "GoRomania" se desfășoară in perioada 8-20 iunie 2018, pe itinerariul: Cracovia - Satu Mare - Bistrița - Iași - Suceava - Focșani - Tulcea și retur, prin Focșani, Brașov, Sibiu, Oradea. Vineri, 15 iunie, după ora 17:00, caravana poloneză va poposi in Piața Unirii din municipiul Focșani, unde va avea loc o expoziție cu 15 mașini retro Dacia și Polski Fiat. Sambătă dimineața, in drum spre Brașov, delegația poloneză va vizita Mausoleul Eroilor din Mărășești. Proiectul "GoRomania" presupune refacerea de către un grup de autoturisme istorice Dacia și Polski Fiat 126p (aproximativ 40 de participanți) a itinerariului parcurs de turiștii polonezi spre Delta Dunării și litoralul Mării Negre, in anii 70-80. Un astfel de demers este in măsură să confere țării noastre și județului nostru șansa de a-și consolida vizibilitatea și atractivitatea in raport cu piața poloneză și să contribuie la repunerea Romaniei pe lista celor mai căutate destinații de către turiștii polonezi.

Vineri, 2018-06-15 : Sfaturi de la politisti pentru o vacantă a elevilor linistită

Siguranța nu trebuie uitată in vacanță. Pentru ca timpul petrecut alături de cei dragi in această perioadă să fie și unul sigur, pe tot parcursul acestei săptămani, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, impreună cu cei din cadrul Serviciului Ordine Publică, au fost in mijlocul elevilor de la mai multe unități școlare din județul Vrancea și au desfășurat activități informativ-preventive. Pentru a fi in sigurantă in vacanta mare, tineti cont de sfaturile politiştilor: Pentru a nu deveni victime: Evitati adresarea cuvintelor jignitoare care poate duce la aparitia violentei fizice; Pentru rezolvarea unei dispute sau a unui conflict, apelati la un adult (părinte sau reprezentant al autoritătilor), nu incercati să vă faceti singuri dreptate; Semnalati părintilor sau autoritătilor situatiile neplăcute de ironizare, hărtuire, solicitare taxă de protectie, etc.; Pentru protejarea bunurilor personale, nu le afişati ostentativ, evitati să aveti sume mari de bani la voi sau telefoane performante, acestea fiind foarte tentante; Nu oferiti persoanelor cunoscute pe internet informatii personale despre voi sau familia voastră; Nu legati prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intrati in anturaje dubioase!; In deplasări respectati normele rutiere, mai ales in conditiile unei aglomeratii excesive in zone de agrement; Aveti grijă la traseul folosit, să fie pe artere centrale, prin zone bine iluminate, nu folositi  scurtături prin ganguri, scări de bloc sau prin spatele blocurilor şi, in măsura posibilitătilor, deplasati-vă  in grup.; Comunicati părintilor unde şi cu cine vă aflati. Pentru prevenirea implicării copiilor in accidentele rutiere, politiștii rutieri recomandă celor mici: Nu vă jucați pe drumurile publice sau in apropierea acestora.; Nu vă deplasați cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!; După căderea intunericului sau in alte conditii de vizibilitate redusă, folosiți imbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili in lumina farurilor!; Cand circulați cu bicicleta, evitați zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare.; Traversați  strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!

Vineri, 2018-06-15 : Gimnazistii vranceni, mentiune la Olimpiada Natională "Universul cunoasterii prin lectură"

Ultima olimpiadă, desfășurată in acest an școlar, aduce distincțiii pentru gimnaziști vranceni. La Galati, unde s-a organizat etapa natională a Olimpiadei "Universul Cunoaşterii prin Lectură", destinată elevilor de gimnaziu din mediul rural, echipajul judetului Vrancea a obtinut Mentiune. Competitia are, ca obiectiv, asigurarea egalitătii de şanse la nivelul activitătii de excelentă, prin valorificarea competentei de lectură şi işi propune să integreze cunoştintele din diferite domenii, dobandite de către elevi prin lectură conştientă şi dirijată şi să evalueze nivelul de intelegere a mesajului din textele fictionale şi nonfictionale, din diferite stiluri functionale, prin valorificarea componentei literar-nonliterar din programa şcolară. La această etapă, echipajul a sustinut două probe: prezentarea unui portofoliu, realizat in echipă, pe o temă aleasă (personalitatea matematicianului și generalului vrancean Grigore Gheba) şi sustinerea unei probe scrise, elaborate colectiv, cu durata de trei ore. Lotul judetului a fost format din patru eleve de la scoli gimnaziale din Năneşti, Gugeşti, "Valeriu D. Cotea" Vidra si Paltin.

Vineri, 2018-06-15 : Premii pentru olimpicii Liceului Tehnologic "Al. I. Cuza" din Panciu

Joi, 14 iunie 2018, caștigătorii olimpiadelor și concursurilor școlare de la Liceul Tehnologic "Al. I. Cuza", au fost premiati in cadrul ediției a XI-a a Galei Olimpicilor, eveniment organizat de Primăria Orașului Panciu. Au fost acordate premii individuale, constand in diplome de onoare și bani, pentru elevii de la ciclul primar, gimnazial și liceal. De asemenea, au fost premiate echipele de minifotbal baieți - gimnaziu, handbal fete - gimaziu, echipajul participant la concursul Mascota SNAC, Grupul Folcloric "Romancuțele" și Grupul Vocal "Mlădițe păncene". Au fost recompensați și patru elevi care s-au remarcat prin activitatea artistică, la concursurile și festivalurile județene și naționale. Ca in fiecare an, primarul Iulian Nica a oferit diplome de excelență și cadouri atat profesorilor, cat și personalului nedidactic.

Vineri, 2018-06-15 : O masină a luat foc in parcarea mall-ului din Focsani

Vineri, un incendiu a izbucnit la un autoturism parcat in municipiul Focsani, in parcarea mall-ului de pe Calea Moldovei. Detașamentul de Pompieri Focșani a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare.

Vineri, 2018-06-15 : A inceput vacanta de vara pentru elevi

Astăzi a fost ultima zi de școală, pentru majoritatea elevilor. Absolvenții de liceu au terminat cursurile pe 25 mai iar cei de clasa a VIII-a pe 8 iunie. In această săptămană, absolvenții clasei a VIII-a au susținut examenele din cadrul Evaluării Naționale, pentru admiterea la liceu. Absolvenții de liceu vor intra in focurile bacalaureatului pe 25 iunie.  Vacanta de vară care incepe astăzi se va incheia in 10 septembrie, cand elevii se vor intoarce la şcoală. Anul şcolar 2018 - 2019 va avea 168 de zile lucrătoare (34 de săptămani) şi cuprinde: semestrul I (10 septembrie 2018 - 1 februarie 2019) şi semestrul al II-lea (11 februarie 2019 - 14 iunie 2019). Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale, vacantele elevilor din toate ciclurile de invătămant sunt programate după cum urmează: vacanta de iarnă (22 decembrie 2018 - 13 ianuarie 2019), vacantă intersemestrială (2-10 februarie 2019), vacanta de primăvară (20 aprilie - 5 mai 2019) şi vacanta de vară (15 iunie - 15 septembrie 2019). Suplimentar, clasele din invătămantul primar şi grupele din invătămantul preşcolar beneficiază de vacantă in săptămana 27 octombrie - 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din invătămantul liceal, anul şcolar se incheie in data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, in data de 7 iunie 2019.

Vineri, 2018-06-15 : Administrația Finanțelor Publice Vrancea are un nou șef la colectare

Incepand de azi, noul șef de administrație adjunct pe linie de colectare la Administrația Finațelor Publice Vrancea este Relu Botezatu, care pană azi a fost șef de serviciu in instituție. Relu Botezatu il inlocuiește in funcție pe Ciprian Iamandi, care a fost avansat șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea.

 

 

»   «