stirile din data de
in arhiva de stiri

Marti, 2018-12-18 : Gala Laureatilor Sportului Vrancean 2018, organizată de Directia Judeteană pentru Sport si Tineret Vrancea

Gala Laureatilor Sportului Vrancean 2018, organizată de Directia Judeteană pentru Sport şi Tineret Vrancea, unde vor fi premiati cei mai merituoşi sportivi şi antrenori ai judetului, se va desfăşura joi, 20 decembrie 2018, ora 19:00,  la Teatrul Municipal "Maior Gh. Pastia" din Focşani. In cadrul festivitătii vor fi premiati laureatii sportului la nivelul judetului Vrancea, in baza celor mai bune performante obtinute la competitiile sportive oficiale nationale şi internationale in anul 2018, astfel: sportivi la discipline sportive olimpice şi neolimpice; antrenori discipline sportive olimpice şi neolimpice; sperante sportive; jocuri sportive. Totodată se vor inmana distinctii oficialitătilor locale şi judetene, directorilor de cluburi sportive, reprezentantilor asociatiilor judetene pe ramură de sport şi a mass-mediei sportive.

Marti, 2018-12-18 : Sportivii focsăneni, premiati de Consiliul Local si de Primărie

Premierea sportivilor din municipiul Focșani pentru rezultatele obținute in 2018 și antrenorilor acestora de Consiliul Local și Primăria Municipiului va fi făcută joi, 20 decembrie 2018, incepand cu ora 10:00, la Cinema Balada.

Marti, 2018-12-18 : Copiii din centrele DGASPC Vrancea au primit cadouri de Crăciun de la Consiliul Judetean

Moș Crăciun a venit pentru copiii instituționalizați din centrele de asistență socială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vrancea. Luni, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, le-a făcut o mare bucurie copiilor instituționalizați, inmanand personal cadouri copiilor de la Centrul de Asistență și Sprijin "Forget me not" din Focșani. Elevii din centru au primit un tort special, un PC All-in-one dar și pachete cu multe dulciuri. Luni, Moș Crăciun a ajuns la copiii din toate cele 28 de centre ale DGASPC Vrancea, cu PC-uri Desktop All-in-one, torturi și pachete cu dulciuri. Seria evenimentelor organizate de Consiliul Județean Vrancea sub denumirea generică "Magia Crăciunului" va continua in perioada 17-24 decembrie 2018, pentru a aduce cat mai multe zambete pe fețele copiilor cu care viața nu a fost prea darnică.

Marti, 2018-12-18 : Primăria Panciu a achizitionat două echipamente moderne pentru curătenia stradală

Primăria Orașului Panciu a achiziționat două echipamente moderne destinate curățeniei stradale. Investiția, in valoare de 415.000 lei, a beneficiat de finanțare din bugetul local. "Aceste echipamente sunt foarte eficiente, consumă foarte puțin combustibil, au sisteme moderne de filtrare pentru praf și respectă normele europene in vigoare privind protectia mediului inconjurător", a precizat primarul Iulian Nica.

Marti, 2018-12-18 : Peste 250 de politisti au controlat barurile si discotecile din Vrancea

Peste 250 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au efectuat la sfarsitul săptămanii trecute controale la nivelul intregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale din segmentul stradal care afectează climatul de ordine și siguranță publică, in zona barurilor și discotecilor, precum și pe linia prevenirii și combaterii faptelor de evaziune fiscală. Acțiunile polițiștilor au urmărit și prevenirea infracțiunilor de furt și ale celor cu violență. Astfel, pe raza intregului județ, intre orele 21:00 - 04:00, au fost efectuate peste 190 de controale in zona barurilor și discotecilor, atat in mediul rural cat și in mediul urban. Totodată au fost verificați peste 90 de agenți economici. In cadrul acțiunilor au fost constatate două infracțiuni, au fost legitimate peste 800 de persoane și controlate peste 360 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 164 de sancțiuni contravenționale, in valoare de 96550 de lei, dintre care 30 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de incălcare a unor norme de conviețuire sociala, a ordinii și liniștii publice și 57 pentru incălcarea prevederilor OUG 195/2002 Republicată privind circulația pe drumurile publice. In paralel, au fost organizate filtre rutiere, fiind reținute 6 permise de conducere, majoritatea pentru consum de băuturi alcoolice și retras un certificat de inmatriculare. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 14.502 m.c. de material lemnos. Urmare a acțiunilor desfășurate, la nivelul intregului județ nu a fost sesizată nici o agresiune in zona barurilor și discotecilor.

Marti, 2018-12-18 : S-a semnat contractul de executie pentru DJ 205 R Gologanu - Slobozia Ciorăsti - Cotesti

In perioada imediat următoare vor incepe lucrările de modernizare a drumului 205 R, după ce președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a semnat contractul de proiectare și execuție de lucrări pentru "Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judetean, dintre localitătile Gologanu - Slobozia Ciorăşti - Coteşti cu conectivitate directă la reteaua TEN-T". Aproximativ 11.449 de locuitori din localitățile traversate de acest drum vor beneficia de condiții mult imbunătățite de trafic. Valoarea totală a contactului de finanțare este de peste 26,4 milioane de lei ( 6 milioane euro), din care: peste 25,5 milioane de lei reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului adică peste 21,7 lei milioane de lei valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 3,3 milioane de lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul national si 511,8 mii de lei valoarea cofinantării eligibile a Consiliului Judetean Vrancea. Obiectivul general al proiectului este realizarea unei legături rapide şi in sigurantă la reteaua de transport europeană TEN-T. Scopul realizării obiectivului este creşterea conditiilor de dezvoltare durabilă a zonei prin facilitarea mobilitătii populatiei şi bunurilor, dezvoltarea accesibilitătii, prin continuarea extinderii şi modernizării infrastructurii rutiere aflate in proximitatea retelei TEN-T, prin crearea unui sistem multimodal de transporturi. Beneficiarele directe sunt comunele şi localitătile care sunt traversate de traseul drumului judetean 205R - Comuna Gologanu, Comuna Slobozia Ciorăşti, Comuna Goleşti, Comuna Coteşti, cat şi Consiliul Judetean Vrancea. Beneficiari indirecti sunt populatia din Regiunea Sud-Est a Romaniei şi toti participantii la traficul retelei TENT-T. Perioadă implementare a proiectului este de 63 luni, respectiv intre octombrie 2015 şi decembrie 2020.

Marti, 2018-12-18 : Salvamont Vrancea declară inchis traseul turistic din Rezervatia Cheile Tisitei, din cauza riscului ridicat de avalansă

La sfarsitul săptămanii trecute, o echipă de salvatori montani s-a aflat la datorie in baza Păulești și in patrulare pe traseul turistic din Cheile Tișiței. După mai bine de două zile de ninsoare, in zona montană stratul de zăpadă atingea intre 30 și 50 de centimetri, acesta fiind foarte instabil, inregistrandu-se numeroase curgeri pe versanți. In aceste condiții Serviciul Public Județean Salvamont Vrancea declară inchis traseul turistic din Rezervația Cheile Tișiței, din cauza riscului ridicat de avalanșă. Pentru o deplasare in siguranță, salvamontistii recomandă turistilor documentarea prealabilă cu privire la starea traseelor turistice pe care urmează să le abordeze, echiparea corespunzătoare și informarea asupra prognozei meteo, sunand la numărul 0725 826 668.

Marti, 2018-12-18 : Accident DJ 204 D: o autoutilitară a intrat in coliziune cu o ambulantă SMURD

Marti, pe DJ 204 D, in localitatea Suraia, conducătorul unei autoutilitare nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat in coliziune cu o autospecială SMURD. Au rezultat 5 victime: 3 din autoutilitară și doi paramedici din autospecială, toate conștiente, rănite ușor.

 

 

»   «