stirile din data de
in arhiva de stiri

Vineri, 2018-09-21 : Sistemul de avertizare a populatiei in situatii de urgentă "RO-ALERT", testat si in Vrancea

Incepand de vineri, 21 septembrie 2018, Sistemul de avertizare a populației in situații de urgență "RO-ALERT" va fi testat și la nivelul județului Vrancea. Vineri in intervalul orar 10:00 - 12:00, la nivelul județului a fost transmis un mesaj in patru localități din județ (Panciu, Vidra, Soveja și Năruja), iar in intervalul 17:00 -19:00, intr-o zonă a municipiului Focșani. Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populatiei in situatii de urgentă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotectiei in caz de urgentă majoră. Telefoanele aflate in aria de acoperire a zonelor testate și care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test "Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Vrancea".

Vineri, 2018-09-21 : O tanără a murit după ce masina in care se afla a lovit un cal

In cursul nopții de joi spre vineri, un bărbat, de 27 de ani, din municipiul Adjud, in timp ce conducea un autoturism pe DN 11A, din direcția Adjud către Onești, a intrat in coliziune frontală cu o cabalină care se afla nesupravegheată pe partea carosabilă. Din nefericire, din accident a rezultat decesul unei pasagere de 25 de ani, din județul Bacău. In cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvarșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Vineri, 2018-09-21 : 320 de locuri de muncă au fost declarate vacante in Vrancea

320 de locuri de muncă au fost declarate vacante de angajatorii vranceni. Conform listei Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Vrancea, se pot angaja persoanele calificate ca: agent vanzări, agent de securitate si interventie, ajutor bucatar, ajutor ospatar, ambalator manual, analist calitate, brutar, casier, calcatoreasa lenjerie, confectioner ambalaje carton, confectioner asamblor articole din textile, confectioner produse igienico-sanitare, consultant vanzari, contabil, electrician, electrician auto, femeie de serviciu, frezor, inginer mecanic, inginer TCM, inginer constructii, inginer industria alimentara, izolator termic, lăcătuş mecanic, lucrător comercial, maistru constructii, manipulant marfuri, macelar, maistru cofetar, mecanic auto, mecanic utilaj, medic veterinar, operator confectioner industrial, operator masina de taiat automata, operator masini-unelte cu comandă numerică, operator panificatie, patiser, pizzar, rectificator universal, sculer matrier, sofer, spalator vase, strungar universal, tehnician mecanic, sef raion, sef supraveghere case, tamplar, tehnician operator la roboti industriali, tehnician reclame, tehnician sisteme de securitate, tehnician veterinar, tractorist, vanzator, vopsitor industrial. 82 de posturi sunt disponibile pentru muncitorii necalificati.

Vineri, 2018-09-21 : AJOFM Vrancea organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolventi

Agentia Judeteană pentru Ocuparea Fortei de Muncă Vrancea organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolventi, care se va desfăsura in data de 19 octombrie, incepand cu ora 9:00, in următoarele locatii: Focşani - Sala Balada a Ansamblului Folcloric "Tara Vrancei", B-dul Unirii, nr. 36 si la Adjud - Cantina Primăriei, Str. Stadionului, nr. 2. Obiectivul principal al actiunii il constituie cresterea gradului de ocupare, prin posibilitatea interactiunii directe, pe teren neutru, dintre solicitantii de locuri de muncă si reprezentantii angajatorilor, pentru selectii in vederea ocupării locurilor de muncă vacante.

Vineri, 2018-09-21 : Consiliul Judetean Vrancea organizează un concurs de inot pentru amatori

Consiliul Județean Vrancea organizează prima ediție a "Concursului de inot pentru amatori", cu ocazia deschiderii Anului Sportiv Școlar 2018. Doritorii se pot inscrie pană pe data de 25 septembrie 2018, ora 18:00, la sediul Bazinului de inot didactic din Focșani. Evenimentul va avea loc duminică, 30 septembrie 2018, intre orele 10:00-16:00, la Bazinul de inot didactic din Focșani, din strada Aleea Stadionului nr. 2. Concursul va fi organizat in trei etape (reuniuni): start la ora 11:00 pentru categoria liceu; start la ora 13:00 pentru categoria preșcolari; start la ora 15:00 pentru categoria primar /gimnaziu. Scopul intrecerilor este popularizarea inotului şi cuprinderea unui număr cat mai mare de tineri şi sportivi amatori, intr-o actiune organizată şi asigurarea posibilitătii de a participa intr-o competitie de inot pentru amatori. La "Concursul de inot pentru amatori" pot participa sportivi-amatori, fete şi băieți, cu varste cuprinse intre 5 ani și 19 ani, care urmează cursurile unei unități de invățămant din județul Vrancea.

 

 

»   «