stirile din data de
in arhiva de stiri

Miercuri, 2018-01-17 : Cod portocaliu de vant puternic si ninsori in Vrancea

Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori şi vant pentru Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea şi zona joasă a judetelor Neamt şi Bacău. De asemenea, se anuntă viscol şi in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali şi Carpatii de Curbură. Pentru Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea şi zona joasă a judetelor Neamt şi Bacău avertizarea intră in vigoare joi, la ora 01:00, fiind valabilă pană la ora 17:00. Meteorologii anuntă intensificări ale vantului cu viteze, in general, de 75... 85 km/h şi temporar ninsoare viscolită. Miercuri, la ora 18:00, va intra in vigoare un alt cod portocaliu, valabil pană joi la ora 20:00, pentru Muntii Banatului, Carpatii Meridionali şi Carpatii de Curbură. In aceste zone, viteza vantului la rafală va depăşi 80... 90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 - 140 km/h, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. De asemenea, de miercuri, ora 14:00, pană joi, la ora 22:00, este valabilă o atentionare cod galben de ninsori şi intensificări ale vantului. In intervalul mentionat in zona de munte va ninge insemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Miercuri, 2018-01-17 : Bazinul de inot si polo de la Focsani ar putea fi inaugurat pe 24 ianuarie

Bazinul olimpic și de inot, construit la Focșani cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, ar putea fi inaugurat pe 24 ianuarie. Potrivit primarului Cristi Misăilă, bazinul ar putea fi inaugurat chiar pe 24 ianuarie. Construcția bazinului de inot, care se află in incinta Complexului Sportiv Sud, a inceput in decembrie 2015.

Miercuri, 2018-01-17 : Turneu de baschet la Sala Polivalentă si la LPS

Şase echipe de baschet la categoria de varstă U 16 işi dau intalnire la finalul acestei săptămani la Focşani. In Sala Polivalentă şi la sala LPS va avea loc turneul de calificare la turneul semifinal al campionatului national. La startul turneului se vor alinia echipele: CSS Sibiu, CS Agronomia București, CSM 2007-LPS Focșani, CSM Steaua I București, BC Slam București și SC Sevlar Ploiești. Echipa focşăneană are ca obiectiv calificarea in turneul semifinal. Focşănenii vor debuta in turneu, vineri de la ora 10:00 in fata celor de la Steaua. De la ora 16:00, LPS CSM 2007 se va duela cu Agronomia Bucureşti, iar sambătă au loc alte două partide: de la ora 12:00 cu Slam Bucureşti şi de la ora 18:00 cu CSS Sibiu. Duminică, focşănenii vor intalni de la ora 12:00 pe Sevlar Ploieşti.

Miercuri, 2018-01-17 : Femeie bătută pe o stradă din Focsani

Marti dimineată, era apelat numărul unic de urgentă 112 pentru a se anunta că o femeie a fost lovită de partenerul său, un bărbat de 38 de ani. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violentă in familie. Femeia de 32 de ani a fost transportată la spital. Incidentul a avut loc in zona unui hipermarket din Focsani.

Miercuri, 2018-01-17 : Recomandările politistilor pentru siguranta circulatiei rutiere in conditii de iarnă

Avand in vedere avertizările pentru fenomenele meteo preconizate in perioada următoare, polițiștii vranceni atrag atenția participanților la trafic cu privire la circulația in siguranță pe drumurile publice in condiții de iarnă. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii recomandă: Inainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la condițiile meteo și starea drumurilor. Echipati-vă maşina corespunzător! Prevederile legale interzic circulatia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheată sau polei, fără a face vreo referire la o dată calendaristică. Circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h in localități sau 50 km/h in afara acestora, cand partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mazgă sau piatră cubică umedă. Păstrați o distantă de sigurantă fată de autovehiculul care circulă in fată! Circulati cu viteză redusă, pentru a putea frana in conditii de sigurantă! Verificați și folosiți corespunzător atat sistemul de iluminare-semnalizare cat și cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți in trafic. Legislația rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de intalnire, in afara localităților și in timpul zilei. Evitati să actionati brusc frana şi mecanismele de directie, deoarece puteti derapa foarte uşor! Folositi cu precădere frana de motor. Pe portiunile acoperite cu mazgă sau polei nu trebuie să virati şi să franati in acelaşi timp! Pietonilor li se recomandă să sporească atentia, să evite pe cat posibil folosirea părtii carosabile, mai ales după lăsarea intunericului şi in conditii de vizibilitate redusă, să folosească pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate, asigurandu-se temeinic inainte de a traversa.

 

 

»   «