stirile din data de
in arhiva de stiri

Luni, 2018-03-19 : Cod galben de precipitatii mai ales sub formă de ninsoare, polei, intensificări ale vantului, vreme deosebit de rece, in aproape toată tara

Luni, incepand cu ora 13:30, a intrat in vigoare o informare meteorologica valabilă pană marti, 20 martie, ora 20:00, pentru cea mai mare parte a tării. Fenomenele vizate sunt precipitatii mai ales sub formă de ninsoare, polei, intensificări ale vantului si vreme deosebit de rece. "In intervalul mentionat, vor fi perioade cu precipitatii mai ales sub formă de lapovita si ninsoare in cea mai mare parte a tării, astfel că pe arii restranse se va forma polei si local se va depune strat de zăpadă. Vantul va avea intensificări temporare in majoritatea regiunilor cu viteze de 50-60 km/h, iar in zona montana inaltă rafalele vor depăsi 70-80 km/h, viscolind si spulberand zăpada", precizează Administratia Nationala de Meteorologie. Vremea se va mentine deosebit de rece pentru această perioadă.

Luni, 2018-03-19 : Meci de handbal CSM Focsani 2007 - Dinamo Bucuresti

Echipa de handbal CSM Focşani 2007 va disputa marti o nouă partidă in liga natională, cand va intalni echipa Dinamo. Partida va avea loc la Sala Polivalentă, cu incepere de la ora 17:30. Partida va fi transmisă in direct pe un canal al televiziunii publice. Meciul contează pentru etapa a 24-a a ligii naționale. In acest moment, CSM Focşani 2007 se află pe locul nouă, cu 24 de puncte, la trei distantă de Minaur Baia Mare.

Luni, 2018-03-19 : Vernisajul expozitiei "Salonul de Primăvară", la Galeriile de Artă din Focsani

Centrul Cultural Vrancea și Consiliului Judetean Vrancea organizează, marti, 20 marti 2018, la ora 17:00, vernisajul expozitiei "Salonul de Primăvară" al Filialei Vrancea a Uniunii Artiștilor Plastici din Romania. Pe simezele Galeriilor de Artă din Focșani vor fi etalate lucrări de pictură și grafică ale artiștilor: Laurentiu Nistor, Monica Voicu, Nicolae Rădvan, Laura Elena Dumitru, Ştefan Dumitru, Gheorghită Galan, Rodica Gherghinoiu, Gabriela Arghirescu Popa, Viorica Kalany, Liviu Nedelcu, Lauretiu Păun, Elena Stoiciu, Leonard Slavu. Curatorii expozitiei vor fi prof. dr. Liviu Nedelcu, manager al Centrului Cultural Vrancea și prof. Ştefan Dumitru. Expozitia va fi deschisă de luni pană vineri, de la ora 12:00 la ora 16:00, de pe data de 20 martie pană pe data de 3 aprilie 2018.

Luni, 2018-03-19 : Ambasadorul Republicii Moldova vine la Odobesti pentru evenimentul "Basarabia, pămant romanesc"

Casa de Cultură din Odobești organizează miercuri, 21 martie, de la ora 15:00, manifestarea "Basarabia, pămant romanesc", cu ocazia aniversării unui secol de la votarea pe 27 martie 1918, in Sfatul Tării din Chișinău, a Unirii Republicii Democratice Moldovenești cu Regatul Romaniei. Pentru acest eveniment a fost realizat un afiș cu o parte dintre romanii care au luptat pentru realizarea Unirii. In același timp, afișul este o lecție de istorie unde sunt publicate numele persoanelor care au infăptuit Unirea și au sfarșit după 1940, fie in inchisorile comuniste din Romania, fie au fost duse de NKVD in Gulagul sovietic: incepand cu Pantelimon Halippa, Ioan Pelivan, Daniel Ciugureanu, Ion Nistor, Ion Codreanu, Teodor Neaga, Pr. Alexandru Baltagă și terminand cu Elena Alistar - singura femeie deputat in Sfatul Țării, toți deputații din ședința istorică din 27 martie au plătit cu viața prețul Unirii. Invitat de onoare va fi ambasadorul Republicii Moldova la București, Excelența Sa, Mihai Gribincea, unul dintre cei mai competenți istorici din Republica Moldova. Cel mai recent volum al Domniei Sale va fi prezentat la Odobești, este vorba despre Atlasul "Descriptio Bessarabiae", un volum care pune in valoare peste o sută de hărți, din secolul XVI pană in veacul trecut. De asemenea, se vor prezenta in premieră o serie de hărți interactive cu Romania Mare și o expoziție de carte despre Basarabia, cu volumele istoricilor Ion Nistor, Ioan Pelivan și lucrări despre suferințele romanilor din stanga Prutului.

Luni, 2018-03-19 : Bărbat prins cand fura bani de la dozator de lapte

Săptămana trecută, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat a incercat să sustragă bani dintr-un dozator de lapte amplasat in zona Pieței Moldova din municipiu. Patronul afacerii cu dozatoare de lapte si niste prieteni l-au prins in fapt pe bărbatul care mai furase bani din dozator, in perioada 1-14 martie, l-au imobilizat si au sunat politistii, care l-au condus la sediul Poliției Municipiului Focșani pentru audieri. Față de cel in cauză a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmand să fie prezentat Parchetului de pe langă Tribunalul Vrancea cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Luni, 2018-03-19 : Bătrană intoxicată cu monoxid de carbon, după un incendiu in apartament

O femeie a fost evacuată dintr-un apartament dintr-un bloc de pe B-dul Independenței din Focșani. In apartament a izbucnit un incendiu, luni, in jurul orei 9:45, iar femeia s-a intoxicat cu monoxid de carbon. La fața locului au ajuns pompierii cu o ambulanță SMURD și două autospeciale de stingere. Incendiul a fost lichidat.

Luni, 2018-03-19 : Elevii din clasele a XI-a si a XII-a simulează, săptămana aceasta, examenul de Bacalaureat

Elevii claselor a XI-a și a XII-a au inceput luni simularea examenului național de bacalaureat. Prin aceste simulări se urmărește ca elevii să se familiarizeze cu modelele de subiecte și să vadă la ce nivel sunt. Simularea examenului de bacalaureat, atat pentru clasele a XI-a și a XII-a va avea loc in această săptămană, pe 19, 21 si 22 martie, rezultatele urmand a fi comunicate pe 30 martie. Rezultatele inregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de invățămant prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații in parte, scopul fiind imbunătățirea performanțelor școlare. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt elaborate de specialiștii Centrului National de Evaluare şi Examinare (CNEE), in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro.

 

 

»   «