stirile din data de
in arhiva de stiri

Vineri, 2020-08-07 : A murit Neculai Cristudor, viceprimarul comunei Jariștea

Neculai Cristudor, viceprimarul comunei Jaristea, a murit la Spitalul Judetean din Focsani, unde era internat de ceva vreme din cauza unor probleme vechi de sanatate. Neculai Cristudor detinea functia de viceprimar al comunei Jaristea din anul 2008.

Vineri, 2020-08-07 : Orban: Restaurantele s-ar putea deschide in doua etape

Restaurantele s-ar putea deschide doar cand numarul infectarilor zilnice va scadea semnificativ. O spune premierul Ludovic Orban, care mai adauga faptul ca nu toti patronii au respectat masurile sanitare. Cand situatia epidemiologica o va permite, Guvernul are in vedere deschiderea restaurantelor in doua etape, spune Ludovic Orban. In ceea ce priveste deschiderea scolilor, premierul admite si faptul ca in Romania, aproape o scoala din 5 nu are conexiune la internet, conditie absolut necesara pentru desfasurarea cursurilor on line.

Vineri, 2020-08-07 : Doua drumuri naționale din Vrancea, in atenția Guvernului pentru anul viitor

Astazi, in ședința de Guvern, se va discuta și pe marginea unui memorandum inaintat de Ministerul Finanțelor, ce cuprinde proiecte de investiții publice prioritizate. Lista a fost intocmita pe baza datelor transmise de 9 ministere și conține 160 de proiecte de investiții. Valoarea actualizata a acestora este de 216,26 miliarde lei și un rest de finanțat pentru finalizarea acestora de 146,85 miliarde lei. Investițiile ar trebui finalizate in urmatorii ani. Lista cuprinde proiectele, cu valoarea lor estimata, stadiul in care se afla, anul in care ar urma sa fie finalizate și indicatorii de eficiența economica. Din județul Vrancea, pe aceasta lista sunt incluse doua obiective depuse de Ministerul Transporturilor, ce se deruleaza prin Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Este vorba de modernizarea drumului național 2L Soveja – Lepșa, km 60+145 – km 76+277. Contractul de execuție la acest drum a fost, deja, semnat și s-au asfaltat circa 3 kilometri in zona manastirii Lepșa. Al doilea proiect inclus pe aceasta lista prioritara este drumul național 2D. Lucrarile sunt finalizate in acest caz, insa au ramas o serie de plați de facut, potrivit unor sentințe civile. Statul mai are de achitat sume importante ca despagubiri și compensații in contul exproprierilor.

Vineri, 2020-08-07 : Coliziune intre un camion și un autoturism, la Bolotești

In aceasta dimineața la ora 8.18, prin apel 112, a fost anunțat un accident rutier produs pe DN2 D-Bolotesti. Coliziunea a avut loc intre un camion și un autoturism, camionul fiind rasturnat pe partea carosabila, iar autoturimsul este ieșit in decor. Din pacate, in urma producerii evenimentului rutier de pe DN 2 D, a rezultat decesul unei persoane, pasager dreapta fața in autoturism. Cauza probabila a evenimentului este patrunderea autoturismului pe sensul opus de mers. Persoana decedata este o femeie de 40 de ani, iar conducatorul autoturismului, un tanar de 22 de ani, este ranit ușor. Traficul in zona este momentan blocat pe ambele sensuri.

Vineri, 2020-08-07 : Persoana amendata dupa ce a aruncat deșeuri menajere se aflau și resturi de tabla metalica pe o strada din Focșani

In data de 04.08.2020, in timpul verificarii curațeniei in municipiul Focșani, au fost observate mai multe deșeuri abandonate langa cladirea unde a funcționat Centrul Cultural Vrancea la intersecția strazilor Timiș și bulevardul Garii. Alaturi de alte deșeuri menajere se aflau și resturi de tabla metalica provenite de la modernizarea unui acoperiș. A fost identificata și sancționata contravențional cu amenda persoana care in urma lucrarilor de modernizare a locuinței a depozitat in loc nepermis deșeuri. In urma verificarilor ulterioare locul a fost salubrizat. Reamintim cetațenilor municipiului Focșani sa nu depoziteze in loc nepermis deșeurile din construcții, aceștia avand posibilitatea sa apeleze telefonic dispeceratul CUP Salubritate (0237.621.338) in vederea ridicarii de la adresa menționata, in baza unei solicitari.

Vineri, 2020-08-07 : Caini fara stapan, transportați de D.D.S.P. Focșani la adapostul municipalitații

La sediul Politiei Locale a Municipiului Focsani a fost inaintata o sesizare referitoare la un cetațean care din neglijența lasa liberi pe domeniul public mai mulți caini, aceștia constituind un pericol pentru integritatea cetațenilor. In urma discuțiilor purtate cu proprietarul cainilor, polițiștii locali l-au informat ca poate preda mai mulți caini catre adapostul public al Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Focșani. Au fost anunțați reprezentanții Serviciului de Gestionare a Cainilor fara Stapan care s-au deplasat la adresa solicitantului, de unde au preluat doi caini, aceștia fiind transportați cu autovehiculul D.D.S.P. Focșani la adapostul municipalitații. Potrivit Hotararii Consiliului Local Focșani nr. 140/2010, pentru aprobarea Normelor ce specifica condițiile de creștere și ingrijire a animalelor domestice și de companie in mun. Focșani, "Proprietarii sau deținatorii de caini, persoane fizice sau juridice, pot preda catre adapostul public al Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, cainii pe care nu doresc sa-i mai intrețina. Puii sub varsta sub 4 luni vor fi primiți in adapost numai insoțiți de mama". Potrivit hotararii este interzisa abandonarea cainilor, fapta fiind sancționata contravențional cu amenda cuprinsa intre 500-800 de lei pentru persoane fizice și 800-1200 de lei pentru persoane juridice. Pentru relații suplimentare referitoare la predarea cainilor sau adopția acestora, solicitanții sunt rugați sa se adreseze Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Focșani (tel. 0237.225.617).

Vineri, 2020-08-07 : Incepe perioada de depunere a candidaturilor la Alegerile Locale 2020

Autoritatea Electorala Permanenta anunta ca vineri incepe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc pe 27 septembrie. Propunerile de candidati pentru consilierii locali, consilierii judeteni, pentru primari si pentru presedintii consiliilor judetene se fac pe circumscriptii electorale si se depun la birourile electorale de circumscriptie. Ultima zi de depunere a candidaturilor va fi 18 august. Potrivit calendarului pentru alegerile locale 2020, in data de 24 august birourile electorale de circumscriptie vor incheia un proces-verbal prin care se va constata ramanerea definitiva a candidaturilor. Informatiile privind metodologia depunerii dosarelor de candidatura si a listelor de sustinatori la alegerile locale din anul 2020 pot fi consultate pe site-ul www.roaep.ro.

Vineri, 2020-08-07 : DSP Vrancea a efectuat 1229 teste in aceasta saptamana

Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sanatate Publica Vrancea au efectuat, in ultima saptamana, cu aparatul RT-PCR, un numar de 1229 teste, defalcate pe zile, astfel: sambata, 1 august – 270 probe, duminica, 2 august – 151 probe, luni, 3 august – 134 probe, marți, 4 august – 139 probe, miercuri, 5 august – 186 probe, joi, 6 august – 204 probe, vineri, 7 august – 145 probe. Creșterea numarului de imbolnaviri se produce pe seama nerespectarii masurilor de preventie impuse de Ministerul Sanatatii. Fiind vorba de infectari intracomunitare, exista o corelație intre respectarea distanțarii fizice și numarul imbolnavirilor de COVID-19. Pentru ca numarul cazurilor active sa scada, distanța fizica trebuie sa fie mai mare, raportat la timpul in care s-ar afla oamenii in preajma unei persoane posibil infectate. In repetate randuri, DSP Vrancea a insistat, prin comunicate de presa, prin informari publicate pe site-ul propriu și paginile de socializare, pe respectarea cu strictețe a masurilor de distanțare fizica, purtarea maștilor și spalarea frecventa a mainilor, masuri sigure pentru stoparea raspandirii cu SARS-CoV-2.

Vineri, 2020-08-07 : Seful DSU susține ca avem peste 300 de focare de COVID-19 in toata țara

Peste 300 de focare de COVID-19 sunt in tara in prezent, a anuntat joi seara, la Digi24, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat. El a precizat insa ca aceste focare inseamna si camine, si azile de batrani, si din domeniul industrial, zone care sunt insa controlabile. Nimeni nu poate prezice insa cum va evolua pe viitor boala, mai ales in cazul unor transmisii comunitare, si deocamdata nu pot fi excluse nici "scenarii mai grele", a avertizat Raed Arafat. El a avertizat insa ca "nimeni si nicio tara nu va putea la un moment dat sa spuna ca exclude total luarea unor masuri mai drastice", pentru ca totul depinde de evolutia epidemiei.

Vineri, 2020-08-07 : Vrancea, sub cod galben de canicula

Este cod galben de canicula azi si sambata. In București și județele Prahova, Dambovița, Argeș, Valcea, Dolj, Iași, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzau, Braila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Calarași, Giurgiu, Teleorman și Olt vremea va fi caniculara, se vor inregistra temperaturi maxime de 35…38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau va depași pragul critic de 80 de unitați. In jumatatea de sud a țarii local și temporar vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala in jurul a 55 km/h.

Vineri, 2020-08-07 : Accident la intrarea in Focșani

Pe DN 2E 85 Golești, la intrarea in Focșani dinspre București, a fost anunțata producere unui eveniment rutier intre 2 autovehicule. Un barbat de 46 de ani, din municipiul București, aflat la volanul unei autoutilitare, nu a acordat prioritate de trecere la patrundere pe DN2 E85, moment in care a fost acroșat de un autoturism condus de un barbat de 41 de ani, din municipiul Focșani, pe direcția Focșani catre localitatea Golești. Ambii conducatori auto au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative. In urma impactului, a rezultat avarierea ambelor autoturisme. Nu au fost victime.

Vineri, 2020-08-07 : Vrancea: 1921 de persoane infectare cu coronavirus, 921 vindecate, 469 in carantina și izolare, 87 de decese

26 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au aparut in ultimele 24 de ore in Vrancea. Pana acum 1921 de vranceni au contractat virusul SARS - CoV - 2. In județul Vrancea, in data de 7 august 2020, dupa intrarea in vigoare a Legii 136/2020 privind carantina și izolarea, se afla in carantina la domiciliu 310 persoane, nici una in izolare instituționalizata și 159 in izolare la domiciliu. In spitalele de la Focșani și Adjud se afla internați 158 de pacienți, dintre care noua la secția ATI, cinci la Focșani și patru la Adjud. Numarul persoanelor vindecate a ajuns la 921, iar al persoanelor decedate la 87. Direcția de Sanatate Publica Vrancea a efectuat pana acum 12986 de teste, fiind depistate pozitiv 1921 de persoane, arata Prefectura Vrancea. La nivel national, Grupul de Comunicare Strategica anuntat, vineri, 1.378 cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2, bilantul total fiind de 59.273. In ultimele 24 de ore, 50 de persoane au decedat. Pana astazi, 2.616 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat. De asemenea, 446 de pacienti sunt la ATI. 29.289 de pacienti au fost declarati vindecati si 5.897 de pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare. Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 1.343.315 de teste. Dintre acestea 23.946 au fost efectuate in ultimele 24 de ore, 14.276 in baza definitiei de caz si a protocolului medical, iar 9.670 la cerere. Pe teritoriul Romaniei, 6.076 de persoane confirmate cu infectie cu noul coronavirus sunt in izolare la domiciliu, iar 5.031 de persoane se afla in izolare institutionalizata. De asemenea, 20.210 de persoane se afla in carantina la domiciliu, iar in carantina institutionalizata se afla 170 de persoane. Ca urmare a incalcarii prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, politistii si jandarmii au aplicat, in ultimele de 24 de ore 942 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 198.050 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Politiei, au fost constatate, ieri, 3 infractiuni pentru zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 Cod Penal. In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, 5.612 cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus), 189 au fost declarati vindecati si 123 au decedat.

Vineri, 2020-08-07 : 270 de locuri de munca vacante in Vrancea

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea a publicat lista locurilor de munca declarate vacante in aceasta perioada. Aceasta cuprinde 270 de oferte destinate vrancenilor aflati in cautarea unei slujbe. Astfel, se pot angaja cei de meserie: lucrator comercial benzinarie, mecanic auto și ascuțitor scule, operator confecționer industrial, ajutor de bucatar, lucrator comercial, patiser, strungar, lacatuș contrucții metalice, manipulant marfa, tamplar universal, vanzator, șofer, electrician, ambalator manual, zugrav, operator mașini unelte comanda numerica, ingrijitor animale, dulgher, confecționer in industria textila, bucatar, sudor, spalator vehicule, spalator vase, ospatar, ajutor ospatar, frezor, casier, recepționer marfa, instalator, inginer electroenergetica, inginer auto, constructor montator structuri metalice, calcator textile. 17 oferte sunt pentru muncitorii necalificati, 5 posturi fiind disponibile in industria confecțiilor. Informații suplimentare puteți obține de la reprezentanții AJOFM Vrancea: Tel.: +40237 224677; +40237 224678; E-mail: ajofm@vn.anofm.ro; site - www.vrancea.anofm.ro.

Vineri, 2020-08-07 : Ministrul de Interne: Cetațenii onești nu trebuie sa se teama, suntem o țara sigura in ceea ce privește ordinea publica/ Mesaj catre infractori: Suntem cu ochii pe voi!

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, vineri, ca Romania este un stat sigur, iar cetatenii care respecta legea nu au de ce se teme. In schimb, cei care incalca legea, "vor suporta rigorile ei". "Suntem cu ochii pe voi", le-a transmis Vela infractorilor. La randul sau, secretarul de stat Bogdan Despescu anunta actiuni de amploare pentru combaterea gruparilor.

Vineri, 2020-08-07 : Autoritațile vrancene acționeaza in continuare in sprijinul cetațenilor pentru a limita raspandirea noului virus

98 de societați comerciale au fost verificate joi, 6 august a.c., in cadrul unor acțiuni care au vizat modul in care sunt respectate normele legale impuse pe perioada starii de alerta. Controalele au fost organizate sub autoritatea prefectului. Pentru prevenirea și limitarea infectarii cu noul virus, polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii locali, impreuna cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat activitațile desfașurate in zonele aglomerate din județul Vrancea și in mijloacele de transport in comun și au verificat modul de respectare a masurilor impuse in contextul starii de alerta. In cadrul actiunilor punctuale desfasurate in cursul zilei de ieri, au fost verificate peste 210 locații, fiind vizate localuri de alimentatie publica, cat si piscine, pensiuni, terase, mijloace de transport in comun, cum ar fi autobuze, maxi-taxi, dar si zone turistice care in aceasta perioada sunt frecventate de un numar ridicat de persoane. Aproximativ 712 persoane au fost legitimate in vederea verificarii cu privire la respectarea masurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, au fost verificate 107 mijloace de transport, din care 97 de mijloace de transport in comun. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale in valoare totala de 2500 de lei. Activitațile in sistem integrat pentru protejarea sanatații cetațenilor vor continua și in perioada urmatoare.

 

 

»   «