stirile din data de
in arhiva de stiri

Miercuri, 2020-06-03 : Dr. Janina Nicoleta Lazar, director executiv adjunct al DSP Vrancea

Ministerul Sanatații a emis Ordinul 783/29.05.2020 prin care dr. Janina Lazar a fost numita in funcția publica de conducere ca director executiv adjunct al Direcției de Sanatate Publica Vrancea. Funcția este valida pe durata starii de alerta, iar raporturile juridice incheiate potrivit prevederilor art. 11 din Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 inceteaza de drept in cel mult 30 de zile de la data incetarii starii de alerta. Dr. Janina Nicoleta Lazar este angajata a DSP Vrancea din anul 2009. A promovat examenele de rezidențiat și grade profesionale. Este medic primar epidemiolog din 2019, ultima funcție indeplinita, pana la actuala numire, fiind de medic șef Departament supraveghere in sanatatea publica. Prin numirea sa, dr. Janina Lazar il inlocuiește astfel pe dr. Dragoș Cozma care a renunțat la funcția de director adjunct al Direcției de Sanatate Publica Vrancea din motive personale.

Miercuri, 2020-06-03 : 64 de unitati scolare din judet controlate de inspectorii scolari in aceasta perioada

Marti a inceput programul de pregatire al elevilor in vederea susținerii Examenelor Naționale. Inspectorii școlari ai județului Vrancea au verificat derularea activitaților intr-un numar de 64 unitați scolare și vor continua aceasta activitate pana la inceperea examenelor. Alaturi de echipa Inspectoratului s-a aflat și prefectul Gheorghița Berbece, care a verificat punerea in aplicare a Ordinului Comun dintre Ministerul Educației și Cercetarii și Ministerul Sanatații referitor la desfașurarea in siguranța a activitaților profesorilor și elevilor. Au fost monitorizate 64 de Unitați Școlare, atat din oraș, cat și din județ la aceste activitați, participand 1139 elevi din clasa a VIII-a, 435 elevi din clasa a XII-a și 350 de cadre didactice.

Miercuri, 2020-06-03 : 96 de pacienți in spitalele de la Focșani și Adjud

In județul Vrancea, in data de 3 iunie 2020, sunt monitorizate de catre Direcția de Sanatate Publica (DSP) 752 persoane aflate in auto-izolare la domiciliu. In carantina instituționalizata se afla 22 persoane. La aceștia, pe toata durata carantinarii, IPJ și IJJ organizeaza in comun dispozitive specifice pentru verificare. In spitalele de la Focșani și Adjud se afla internați 96 de pacienți, dintre care unul la secția ATI, la Spitalul Județean de Urgența Sf Pantelimon. Numarul persoanelor vindecate a ajuns la 374. Va reamintim, daca aveți rude sau prieteni care locuiesc in afara țarii și au nevoie de ajutor in aceasta perioada dificila, puteți sa ii indrumați catre platforma https://diasporahub.ro/ unde, prin completarea unui formular, vor fi ghidați cu ușurința catre grupurile care le pot oferi sprijin.

Miercuri, 2020-06-03 : Competiția de discursuri online pentru elevi – "Let’s talk about YOU(th)!" la prima editie, desfasurata online

In perioada mai-iunie 2020 Expert Forum a organizat in parteneriat cu licee și școli gimnaziale din mai multe orașe din țara, Focșani, Buzau, Balan (jud. Harghita), Videle (jud. Teleorman), Slobozia, București, Ploiești și Targoviște, trei competiții de discursuri online pentru liceeni și elevi de gimnaziu "Let’s talk about YOU(th)!"/"Sa vorbim despre TINE(ri)!" Competiția "Let’s talk about YOU(th)!" este o platforma gandita pentru a face auzita vocea tinerilor pe probleme de importanța pentru ei, dar și pentru societate in general. Expert Forum iși propune astfel sa ii sprijine pe tineri in ințelegerea acestor probleme, dar mai ales in cautarea unor soluții cu focus pe contribuția lor. Peste 100 de liceeni și elevi de gimnaziu, cu varste intre 11-18 ani au participat in aceasta compeetiție al carei scop a fost ca acestia sa susțina un discurs de 3 minute despre o problema importanta pentru ei și pentru comunitatea lor (școala, orașul, Romania sau chiar intreaga lume). Discursurile au fost inregistrate de catre participanți și postate online pentru a fi jurizate. Elevii Colegiului National "Alexandru Ioan Cuza" au participat la o a doua ediție a concursului online cu o echipa formata din mai multi elevi premianti. Printre temele abordate s-au numarat subiecte precum discriminarea, saracia, bullying-ul, anxietatea sociala in randul tinerilor, poluarea, necesitatea educației sexuale in școli sau protecția animalelor. Cei care s-au evidentiat au fost Ioana Pogorevici, premiul I la seciunea gimnaziu, Ilaria Paraschiv - cea mai de actualitate tema si Julia Mocanu, premiul pentru cel mai pasionat discurs. La sectiunea liceu, Daria Antonescu a primit un premiu special – cel mai bun focus pe comunitate, iar Teodora Pavil premiul pentru cel mai bine documentat discurs.

Miercuri, 2020-06-03 : Dupa relaxarea restrictiilor la 1 Iunie, focsanenii nu s-au inghesuit la terase

De la 1 iunie sunt redeschise terasele, plajele și se reia transportul internațional rutier și feroviar. Se pot organiza concerte in aer liber și competiții sportive, insa in toate aceste cazuri trebuie respectate insa reguli stricte. Si in Focsani oamenii au asteptat cu sufletul la gura ziua de 1 Iunie pentru a se putea racori la o terasa, pentru prima data in acest an date fiind conditiile impuse de pandemie. Vremea racoroasa le-a stricat insa planurile multor focsaneni, dar si patronilor de terase care si-au amenajat spatiile pentru primirea clientilor, asa cum ne-a declarat Dan Petrea, managerul unui retaurant din Focsani. Redeschiderea teraselor implica mai multe reguli, inclusiv triaj la intrare, trasee prestabilite pentru clienți, manuși și masca pentru angajați. In plus, la o masa pot sta maximul patru persoane, cu condiția respectarii distanței de 1,5 metri intre ele. Singura excepție o fac membrii aceleiași familii, care stau in aceeași casa. O distanța de cel puțin 2 metri trebuie sa fie și intre mese. Si evenimentele private au avut de suferit in aceasta perioada, nuntile si cele mai multe botezuri reprogramandu-se au chiar anulandu-se in anumite cazuri. Este o perioada dificila pentru cei care ofera astfel de servicii, pierderile fiind destul de mari. Cu toate acestea, Dan Petrea considera ca o majorare a tarifelor nu ar fi solutia salvatoare in aceasta perioada.

Miercuri, 2020-06-03 : Garda de Mediu efectueaza noi controale la procesatorii de masa lemnoasa

Avand in vedere apariția in mediul online a unei postari cu referire la taierile de arbori de pe raza comunei Tulnici, o echipa de comisari din cadrul Comisariatului Județean Vrancea al Garzii Naționale de Mediu impreuna cu reprezentanți ai Garzii Forestiere Focșani și reprezentați ai Secției 8 Poliție Rurala Tulnici, s-au deplasat in cele doua puncte menționate in respectiva postare. Astfel, in punctul din zona taberei Galaciuc a fost identificat un agent economic ce desfașura activitatea de exploatare masa lemnoasa intr-un fond forestier proprietate privata, nefiind identificați arbori taiați ilegal.In punctul Babovici iși desfașoara activitatea trei agenți economici, fiind identificate trei depozite primare. Gestionarea și proveniența lemnului urmeaza sa fie verificate de Garda Forestiera Focșani și Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea in cursul urmatoarelor zile. Nu au fost constatate abateri in ceea ce privește managementul deșeurilor sau al substanțelor utilizate in activitatea curenta a agenților economici sau alte incalcari ale legislației de mediu.

 

 

»   «