stirile din data de
in arhiva de stiri

Vineri, 2020-01-17 : Fondurile stanse in urma concertului Orchestrei de Camera "Unirea", direcționate catre bursele a doi tineri vranceni talentați

Deja de ani buni, Ziua Unirii celor doua principate romane - Moldova și Muntenia, este celebrata printr-un concert al Orchestrei de Camera "Unirea", pe scena Salii mari a Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia". Nici anul acesta nu face exceptie. In anul sarbatoririi la nivel național a filantropilor ortodocși romani, anul care va aduce primele doua Burse "Maior Gh. Pastia", publicul este invitat la un spectacol cuprinzand repertoriu romanesc de valoare. Vor fi interpretate lucrari ale compozitorilor George Enescu, Ciprian Porumbescu, Eugen Doga, Nicolae Kirculescu si Wolfgang Amadeus Mozart. Fondurile stranse din vanzarea biletelor vor fi direcționate catre aceste burse, pentru doi tineri vranceni talentați. Ocazie de sarbatoare, atmosfera va fi completata de un moment-surpriza. Concertul Orchestrei de Camera "Unirea" va avea loc pe 24 ianuarie, la ora 19:00.

Vineri, 2020-01-17 : Managerul Centrului Cultural Vrancea, pictorul Liviu Nedelcu, decorat cu ,,Meritul Cultural in grad de Cavaler’’

Cu ocazia ,,Zilei Culturii Nationale’’, miercuri, la Palatul Cotroceni, a fost inmanata decoratia ,,Meritul Cultural in grad de Cavaler’’ pictorului Liviu Nedelcu, managerul Centrului Cultural Vrancea. Decoratia a fost inmanata, de catre Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, reprezentantilor culturii romanesti in domeniul artelor plastice, literaturii, cinematografiei s.a. Intr-un comunicat de presa al Ministerului Culturii, se precizeaza urmatoarele: ,,Decorațiile conferite de E.S., Klaus Iohannis, reprezinta elogiul statului roman pentru talentul si straduinta reprezentantilor culturii romanesti. In literatura, in arta plastica si cea dramatica, in cercetarea si conservarea patrimoniului, aceștia sunt exponenti de seama ai unei culturi a dialogului intre traditie si modernitate. In activitatea dumnealor și a instituțiilor pe care le conduc, imbogațesc o cultura a spatiilor de confluenta si a interactiunii creatoare a identitatilor’’.

Vineri, 2020-01-17 : In 2019, jandarmii vranceni au executat aproape 900 de misiuni de asigurare a ordinii publice

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vrancea are in portofoliul sau si executa fara nici o exceptie intreaga gama de misiuni atribuite prin lege Jandarmeriei, ceea ce face ca responsabilitatea si complexitatea misiunilor in concret executate sa fie pe masura. Misiunea cu ponderea cea mai mare in activitatile circumscrise prezervarii climatului de ordine si siguranta publica este reprezentata de misiunea de asigurare a ordinii publice la manifestarile sportive, religioase si cultural - artistice care la nivelul judetului, desi nu sunt semnificative ca amploare (prin comparatie cu cele desfasurate in alte judete), sunt numeroase, comporta aceleasi riscuri si necesita din punct de vedere organizatoric si procedural desfasurarea activitatilor standard si alocarea de resurse corespunzatoare. In 2019, s-au executat 897 de misiuni de asigurare a ordinii publice, cu un efectiv de 5998 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vrancea. Ponderea cea mai mare o reprezinta misiunile de asigurare a ordinii publice la manifestari sportive, respectiv 252 de misiuni, reprezentand 28% din totalul misiunilor de asigurare, urmata de misiunile executate premergator si pe timpul alegerilor, respectiv 200 de misiuni, reprezentand 22,28% din totalul misiunilor si a misiunilor de asigurare a ordinii publice la manifestarile cultural artistice, respectiv 161 de misiuni, reprezentand 17,94% din totalul misiunilor, cele mai importante fiind cele prilejuite de activitatile executate in contextul exercitarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, a desfasurarii Alegerilor Europarlamentare, Referendumului National si Alegerilor Prezidentiale unde au fost prezenti inalti demnitari romani si straini. Pe linia asigurarii ordinii publice la manifestarile promotionale/comerciale, I.J.J. Vrancea a executat 58 misiuni de asigurare a ordinii publice inregistrand o crestere a numarului de misiuni cu 49% fata de anul 2018. In anul 2019 s-au continuat actiunile pentru cresterea gradului de siguranta al elevilor si al personalului didactic si prevenirea delicventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar. Astfel, pe acest segment, au fost executate 1586 de misiuni de asigurare a masurilor de ordine publica in zona institutiilor de invatamant.

Vineri, 2020-01-17 : Vrancean condamnat pentru act sexual cu un minor, reținut de polițiștii din Adjud

Miercuri, polițiștii din cadrul Secției 4 Adjud au depistat și reținut un barbat de 35 de ani, din satul Domnești, comuna Pufești, județul Vrancea, pe numele caruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea pentru savarșirea infracțiunii de act sexual cu un minor. Barbatul a fost incarcerat in Penitenciarul Focșani.

Vineri, 2020-01-17 : Pompierii focșaneni au salvat o femeie, o pisica și un cocoș dintr-o bucatarie in flacari

Vineri, in jurul orei 08:55, un apel la numarul unic de urgența 112 anunța izbucnirea unui incendiu la anexa unei gospodarii, amenajata ca bucatarie de deservire a locuinței, pe str. Vrancei din municipiul Focșani. La fața locului s-au deplasat de urgența trei echipaje cu doua autospeciale de stingere cu apa și spuma și o ambulanța SMURD. La sosirea echipajelor la locul indicat, incendiul se manifesta in interiorul anexei. Forțele de intervenție au acționat prompt și au reușit sa salveze trei vieți. Au evacuat o persoana, o pisica și un cocoș. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat unei femei, in varsta de 80 de ani, care prezenta atac de panica și intoxicație cu fum. Ulterior, pacienta a fost transportata la UPU Focșani. Echipajele de stingere au localizat in cel mai scurt timp incendiul, acționand pentru lichidarea acestuia aproximativ 20 de min. In urma incendiului, izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, au ars materiale textile și aparatura electrocasnica.

Vineri, 2020-01-17 : Un barbat a fost gasit decedat in casa lui din comuna Campuri

Joi dupa-amiaza, o persoana a sunat la 112 și a anunțat ca un barbat, in varsta de 71 de ani, a fost gasit fara suflare in propria casa, in comuna Campuri. Cadavrul prezinta urme ce par a fi produse prin automutilare, urmand ca in urma expertizei medico-legale sa se stabileasca, cu exactitate, modul și imprejurarile in care s-a produs evenimentul. Polițiștii efectueaza cercetari sub aspectul savarșirii infracțiunii de moarte suspecta.

Vineri, 2020-01-17 : Subprefectul vrancean Cristina Stoica, eliberata din funcție

Guvernul a decis eliberarea din functie a unor subprefecti din Bucuresti si din mai multe judete, intre care si a Cristinei Stoica, de la Vrancea. Aceasta va reveni in postul de la Consiliul JudețeanVrancea.

 

 

»   «