stirile din data de
in arhiva de stiri

Vineri, 2019-03-22 : Vernisajul expozitiei "Salonul de Primavara", la Galeriile de Arta din Focșani

Consiliul Judetean Vrancea si Centrul Cultural Vrancea organizeaza, luni, 25 martie, la ora 17:00, vernisajul expozitiei "Salonul de Primavara" al Filialei Vrancea a Uniunii Artiștilor Plastici din Romania. Pe simezele Galeriilor de Arta din Focșani vor fi etalate lucrari de pictura și grafica ale artiștilor: Mihai Chiuaru, Gheorghe Zarnescu, Nicolae Radvan, Laura Elena Dumitru, Stefan Dumitru, Gheorghita Galan, Rodica Gherghinoiu, Gabriela Arghirescu Popa, Viorica Oana Kalany, Liviu Nedelcu, Lauretiu Paun, Elena Stoiciu, Laurentiu Nistor, Monica Voicu, Monica Turcu, Elena Birhala. Curatorii expozitiei sunt prof. dr. Liviu Nedelcu, manager al Centrului Cultural Vrancea și Stefan Dumitru, profesor la Liceul de Arta "Gh. Tattarescu" Focsani. Expozitia va fi deschisa intre orele 12:00 - 18:00, in perioada martie-aprilie.

Vineri, 2019-03-22 : Militari de la Brigada 8 LAROM au donat sange

Joi, militari aparținand comandamentului Brigazii 8 LAROM, ai Batalioanelor 81 LAROM și 84 Asigurare Date au raspuns "Prezent" la noua campanie lansata de Centrul de Transfuzie Sanguina Vrancea, donand sange și speranța semenilor aflați in suferința.

Vineri, 2019-03-22 : O cultura de cannabis indoor a fost descoperita intr-un apartament din Focsani

O cultura de cannabis indoor a fost descoperita, joi, de politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vrancea, intr-un apartament din Focsani. Joi, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vrancea, sub coordonarea DIICOT - Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat cinci perchezitii domiciliare in Focsani si doua in Bucuresti, activitatile fiind desfasurate in cadrul unui dosar penal privind savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc si mare risc. Acestea au vizat o grupare specializata in trafic si consum ilegal de droguri. In urma perchezitiilor, politistii au descoperit, intr-un imobil din Focsani, o cultura indoor de cannabis. Politistii au ridicat, in vederea continuarii cercetarilor, 38 de plante si 70 de grame de cannabis, 5 grame de cocaina si mai multe bunuri care ar fi fost folosite la savarsirea infractiunilor. In urma uneia dintre perchezitiile domiciliare efectuate in Bucuresti, a fost depistat un barbat pe numele caruia autoritatile italiene au emis, in anul 2015, un mandat european de arestare, pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane. In urma perchezitiilor, 11 persoane au fost conduse la sediul DIICOT Vrancea, pentru audieri. Cercetarile continua in vederea documentarii intregii activitati infractionale a membrilor grupului infractional si a luarii masurilor legale fata de cei implicati.

Vineri, 2019-03-22 : Politia locala si un focsanean au prins un bacauan care a talharit o femeie

Joi, Poliția Municipiului Focșani a fost sesizata prin S.N.U.A.U 112 de catre un barbat, din Focșani, cu privire la faptul ca o femeie, in varsta de 84 de ani, din Focșani, a fost deposedata prin violența de poșeta personala de catre un barbat, in timp ce se afla pe strada Brailei din Focșani. Polițiștii Biroului de Ordine Publica din cadrul Poliției Focșani s-au deplasat imediat la fața locului și, cu sprijinul unui cetațean aflat in zona, au identificat și imobilizat principalul suspect al infracțiunii de talharie, și anume un tanar, in varsta de 24 de ani, din județul Bacau. Prejudiciul, in valoare de 1200 de lei, a fost recuperat in totalitate și predat parții vatamate. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru talharie, fața de principalul suspect fiind luata masura reținerii pentru 24 de ore. Politia vranceana transmite mulțumiri cetatenilor care isi asuma un rol activ in viata comunitatii și vin in sprijinul oamenilor legii.

Vineri, 2019-03-22 : Tribunalul Vrancea organizeaza tragerea la sorti pentru desemnarea judecatorilor care vor face parte din Biroul Electoral Județean

Tribunalul Vrancea organizeaza joi, 28 martie 2019, la ora 12:00, ședința in cadrul careia vor fi desemnați judecatorii care vor face parte din Biroul Electoral Județean Vrancea, constituit in vederea organizarii alegerilor pentru membrii din Romania in Parlamentul European, ce se vor desfașura duminica, 26 mai 2019. Desemnarea respectivilor judecatori se va face de catre Președintele tribunalului, prin tragere la sorți, dintre judecatorii in exercițiu ai acestuia. Tragerea la sorți se face pe funcții, respectiv, președinte și locțiitor. Ședința este publica și va avea loc in Camera de consiliu a Tribunalului Vrancea.

Vineri, 2019-03-22 : Grefierii vranceni au protestat

Grefierii vranceni au participat la protestul național organizat de sindicatele breslei. Vineri, membrii Sindicatului Dreptatea Vrancea au fost prezenți la mitingul din Piața Victoriei din București, dar și la acțiunea spontana de protest din fața sediului Tribunalului Vrancea. Delegatia grefierilor a asteptat zeci de minute la intrarea in Guvern, insa reprezentantii Executivului au spus ca nimeni din echipa prezenta vineri la Palatul Victoria nu are competenta sau autoritatea de a discuta despre problemele protestatarilor. Acestia anunta ca va urma intreruperea activitatii grefierilor in instante si parchete.

Vineri, 2019-03-22 : 237 de locuri de munca au fost declarate vacante in Vrancea

237 de locuri de munca au fost declarate vacante de angajatorii vranceni. Conform listei Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea, se pot angaja persoanele calificate ca: administrator retea calculatoare, agent vanzari, agent de securitate si interventie, asistent de cercetare in horticultura, asistent tehnician cercetare, auditor financiar, barman, bucatar, cercetator in horticultura, confectioner montator structuri metalice, confectioner montator tamplarie, constructor montator structuri metalice, consilier juridic, dulgher, economist, electrician, fasonator cherestea, femeie de serviciu, fierar betonist, frezor, gestionar, inginer constructii, inginer geodez, inginer horticol, inginer IT, inginer topograf, izolator termic, lacatus mecanic, lucrator benzinarie, lucrator comercial, lucrator sortator deseuri reciclabile, maistru constructii, manipulant marfuri, mecanic auto, mecanic utilaj, ospatar, operator confectioner industrial, operator introducere prelucrare validare date, operator masini electroeroziune, operator masini cu comanda numerica, patiser, sofer, sondor, strungar, tehnician cadastru, tehnician silvic exploatare, tehnician sisteme de securitate, tractorist, vanzator, zidar. 67 de posturi sunt disponibile pentru muncitorii necalificati, in principal in industria confectiilor.

 

 

»   «