stirile din data de
in arhiva de stiri

Marti, 2019-12-10 : Adrian Uța, sportiv al CSM Focșani 2007, medalie de argint la tenis de masa

Adrian Uța, sportiv al CSM Focșani 2007 s-a clasat pe locul al doilea și a primit medalia de argint la tenis de masa, la Cupa Romaniei, tineret. Competiția a avut loc la Arad in zilele de 6 și 7 decembrie, cu participarea celor mai buni jucatori din țara.

Marti, 2019-12-10 : Serbarea ªcolii Populare de Arta: "In Ajun de sarbatori!", la Centrul Cultural Vrancea

Consiliul Judetean Vrancea si Centrul Cultural Vrancea invita publicul vineri, 13 decembrie, la ora 17:00, la serbarea ªcolii Populare de Arta: "In Ajun de sarbatori!". Evenimentul cultural se va desfasura in sediul Centrului Cultural Vrancea, Sala Pinacoteca, din strada Mitropolit Varlaam, nr. 48 bis. Vor evolua elevii sectiei ªcolii Populare de Arta, din cadrul Centrului Cultural Vrancea, de la clasele: Acordeon, Chitara, Canto popular - Grupul "Cetina", Orga, prof. Dumitru Ivan; Pian, Design-vestimentar și de Pictura.

Marti, 2019-12-10 : O lebada incapabila de zbor, ingrijita la Centrul pentru Reabilitarea Animalelor Salbatice, din Crangul Petrești

Pe raul Siret, o ceața deasa face ca numeroase lebede sa se loveasca in zbor de numeroasele cabluri electrice. Acest lucru se repeta in fiecare an si localnicii gasesc pe campurile de grau sau rapița cate o lebada incapabila de zbor. De acolo intervin cei de la ACDB Focșani, preluand animalele ranite la Centrul pentru Reabilitarea Animalelor Salbatice, unde le acorda toata atenția pana la refacerea completa. O lebada, adusa de un localnic din comuna Pufești,Vrancea in curtea sa, langa gaini, este acum pe maini bune, la caldura si sub tratament medical. Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice (ACDB) are nevoie de donații. Cand trebuie ca personalul sa intervina de urgența pentru a salva un animal salbatic adus la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Salbatice, ar fi de ajutor doua echipamente veterinare (aparat de anestezie și un concentrator de oxigen). Pentru ca numarul cazurilor in care trebuie sa se intervina a crescut, este nevoie de ajutorul tuturor celor care iubesc animalele salbatice.

Marti, 2019-12-10 : Un tehnician silvic și un padurar, de la Ocolul Silvic Dumitrești, retinuți pentru infracțiuni silvice, fals in inscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, furt și șantaj

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurala Gugești au pus in executare doua mandate de percheziție domiciliara emise de Judecatoria Focșani, la imobilele a doi barbați, in urma carora au fost ridicate documente cu regim silvic, inscrisuri, mijloace materiale de proba, precum și sumele de 23.465 de lei și 2150 de euro. Astfel, la data de 24 ianuarie 2019, un tehnician silvic ar fi folosit fara drept sau contrar dispozițiilor legale (mai multe acte materiale) un ciocan silvic, prin aceea ca ar fi pus in valoare mai mulți arbori, in mai multe unitați amenajistice din suprafețe private de padure, fara ca in prealabil sa existe cerere scrisa din partea proprietarilor și fara ca activitatea propriu-zisa de punere in valoare sa fie materializata prin inscrisuri, respectiv carnete de inventariere-marcare. Totodata, acesta este cercetat pentru faptul ca la data de 1 februarie 2018 ar fi efectuat o lucrare de punere in valoare a masei lemnoase intr-o proprietate de padure, marcand un numar de 138 de arbori, cu un volum total de 134 mc., iar ulterior ar fi intocmit documentația silvica, fara a exista pentru acea suprafața de padure un amenajament silvic in vigoare. Ulterior, acesta ar fi determinat cu intenție anumite persoane sa taie toți cei 138 de arbori, lasand aparența ca activitatea de taiere este una legala, fiind astfel creat un prejudiciu in valoare de 21.976 de lei. De asemenea, in cauza sunt efectuate cercetari și cu privire la activitatea desfașurata de catre un padurar, privind intocmirea in fals a mai multor documente cu regim silvic, in vederea justificarii taierilor ilegale de arbori inregistrate in canton. La data de 9 decembrie 2019, cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la imobilele celor doi barbați, au fost ridicate documente cu regim silvic și alte inscrisuri de interes, bunuri și mijloace materiale de proba, precum și sumele de 23.465 de lei și 2.150 de euro. In urma probatoriului administrat in cauza, la data de 09/10 decembrie 2019 fața de cei doi barbați a fost dispusa masura preventiva a reținerii, pe baza de ordonanța, pentru o perioada de 24 ore. In cursul zilei de vineri aceștia vor fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventiva. Unul dintre barbați este cercetat pentru doua infracțiuni de abuz in serviciu și alte 12 infracțiuni incriminate de Codul silvic, iar celalalt barbat pentru 2 infracțiuni silvice, 8 infracțiuni de fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, furt și șantaj. Cercetarile continua, pentru documentarea și probarea intregii activitați infracționale a acestora. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Operațiuni Speciale.

Marti, 2019-12-10 : Polițiștii și Protecția Consumatorilor Vrancea au confiscat jucarii contrafacute

In perioada 2 - 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice Vrancea, impreuna cu reprezentanți ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vrancea au acționat pe linia prevenirii și combaterii comerțului cu produse contrafacute. Cu aceasta ocazie, au fost verificați agenți economici de pe raza județului Vrancea care comercializeaza jucarii și alte produse pentru copii, fiind identificate produse din aceasta gama, care purtau o marca identica sau similara cu o marca inregistrata. Peste 200 de produse (jocuri, papuși și accesorii) au fost ridicate și indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor. In cauza au fost intocmite 10 dosare penale, in care se efectueaza cercetari privind savarșirea infracțiunii de punere in circulație a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, fapte prevazute și pedepsite de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea nr. 84/1998. Totodata, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 12/ 1990 rep. și O.U.G. 28/1999 rep., in valoare totala de 33.000 de lei și a fost confiscata suma de 1.300 de lei.

Marti, 2019-12-10 : Polițiștii au facut controale la transportatorii din Focșani

In perioada 3 - 8 decembrie a.c. polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfașurat pe raza municipiului Focșani o acțiune ce a avut drept scop menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violența, prevenirea accidentelor rutiere, a faptelor ce aduc atingere vieții și integritații corporale, patrimoniului public și privat, precum și a delictelor din domeniul transportului și comercializarii de material lemnos. Cu aceasta ocazie, s-au avut in vedere și creșterea gradului de siguranța rutiera (prin combaterea cauzelor generatoare de accidente grave, in special consumul de alcool și de substanțe psihoactive in randul conducatorilor de vehicule), verificarea respectarii legislației in domeniul transportului și comercializarii animalelor vii și combaterea faptelor de prostituție. Au fost constatate 91 de contravenții, dintre care 68 la O.U.G. 195/2002, 12 la Legea nr. 61/1991, 3 la Legea nr. 171/2010, 2 la Legea nr. 38/2003, 1 la Legea 132/2017, 2 la HG 984/2005 și 3 la alte acte normative. Valoarea totala a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 22.590 de lei iar cea a bunurilor confiscate (material lemnos) de 2700 de lei. De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni (dintre care 2 la regimul circulației), au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 10 certificate de inmatriculare. Acțiunea s-a desfașurat cu sprijinul I.S.C.T.R., RAR Vrancea și Primaria Focșani - Compartimentul Transport Urban.

Marti, 2019-12-10 : Accident mortal la Bordeasca Veche

Marți, pe DN 23 A, in afara satului Bordeasca Veche, un conducator auto, in varsta de 72 de ani, in timp ce conducea un autoturism pe direcția Focșani – Bordeasca Veche, ar fi circulat pe contrasens, in condiții de ceața densa (vizibilitate 100 de metri), moment in care a fost acroșat de un autoturism condus de un tanar, in varsta de 28 de ani, care a incercat sa il evite, tragand de volan spre stanga. Ambii conducatori auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. A rezultat ranirea a trei persoane și decesul unei femei, in varsta de 72 de ani, pasagera in primul autoturism. Trei echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Focsani au intervenit la accidentul rutier produs pe DN23A, in satul Bordeasca Veche, comuna Tataranu. In urma impactului dintre doua autoturisme au rezultat patru victime, dintre care doua ramase incarcerate. Dupa extragerea victimelor, salvatorii au efectuat manevre de resuscitare uneia dintre victime care se afla in stop cardio-respirator. Din nefericire, femeia de 72 de ani, nu a raspuns manevrelor aplicate. Celelalte victime au fost preluate si transportate la UPU Focsani de echipajele SAJ aflate la fata locului.

Marti, 2019-12-10 : Tanar din comuna Mera, prins cu droguri in mașina

Sambata noapte, polițiștii Secției de Polițe Rurala Odobești, cu ocazia activitaților specifice desfașurate pe raza comunei Mera, au depistat un tanar, in varsta de 19 ani, din comuna Mera, in timp ce se afla staționat in interiorul unui autoturism, pe un teren viran, din imediata vecinatate a raului Milcov, pe partea stanga a DN 2M, pe sensul de mers Broșteni-Reghiu. In urma efectuarii controlului corporal al tanarului cat și al autoturismului, in buzunarul portierei stanga fața a fost gasit un tub de gume, in care se aflau trei plicuri din material plastic, cu resturi de origine vegetala, de culoare verde-maron, cu miros ințepator. Tot in buzunarul portierei stanga fața a mai fost gasita o cutie in care erau foițe pentru rulat țigarete. In cauza a fost intocmit dosar penal, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarșirii infracțiunii prevazuta de art. 16 din Legea nr. 194/2011 privind combaterea operatiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decat cele prevazute de acte normative in vigoare.

Marti, 2019-12-10 : Un barbat a murit dupa ce a cazut pe marginea DJ 205 M, pe raza comunei Naruja

Duminica, pe raza comunei Naruja, a avut loc un conflict spontan intre doi barbați. Din cercetarile efectuate pana in prezent rezulta ca pe fondul unui conflict spontan, un barbat, in varsta de 31 de ani, ar fi impins un alt barbat, in varsta de 54 de ani, care a cazut pe marginea DJ 205 M, pe raza comunei Naruja, unde a ramas inconștient. Barbatului i-au fost acordate ingrijiri medicale de catre un echipaj medical sosit la fața locului, care l-a preluat pentru a-l transporta la spital, insa acesta a decedat in ambulanța. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Vrancea, in vederea efectuarii necropsiei și stabilirii incadrarii juridice a faptei.

Marti, 2019-12-10 : Peste 250 de controale facute de polițiștii și jandarmii vranceni in cateva zile

In perioada 30 noiembrie - 5 decembrie 2019, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a organizat o acțiune la nivelul intregului județ, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și al D.S.V.S.A. Vrancea. Aceasta a avut drept scop asigurarea controlului asupra diverselor forme de manifestare a infracționalitații, identificarea și tragerea la raspundere a persoanelor care savarșesc furturi de animale, precum și a categoriilor de persoane fizice/juridice care faciliteaza și intrețin un climat neconform cu normele legale. In urma celor 251 de controale executate (1 in targuri/oboare, 15 in piețe și 235 pe drumurile publice), au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale, din care: 9 pentru incalcarea prevederilor H.G. 984/2005, 22 pentru incalcarea prevederilor Legii 12/1990 și 99 pentru incalcarea altor acte normative. Valoarea totala a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 40.910 lei iar valoarea bunurilor confiscate de 892 de lei.

Marti, 2019-12-10 : 104 familii se muta de sarbatori in Cartierul ANL Democrației

Joi, 12 decembrie 2019, vor fi predate cheile celor 104 familii care au repartiții in Cartierul ANL Democrației. Predarea cheilor va avea loc in cursul dimineții, intre orele 9:00-12:00, rugamintea fiind ca toți viitorii chiriași sa fie prezenți, reprezentanții municipalitații luand deja legatura cu aceștia pentru a fi anunțați de program și de modul in care se vor desfașura lucrurile. Inca din 2004 tinerele familii atunci, sub varsta de 35 de ani, semnau contractele pentru a se muta in Cartierul Democratiei.

 

 

»   «