stirile din data de
in arhiva de stiri

Luni, 2019-06-17 : AJOFM Vrancea: 330 de locuri de munca sunt vacante

Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Munca Vrancea anunța ca, in aceasta saptamana, 330 de locuri de munca sunt vacante. Isi pot gasi de munca persoanele calificate in meseriile: agent de securitate, agent comercial, agent vanzari, ajutor bucatar, ajutor ospatar, ambalator manual, bucatar, confectioner asamblor articole din textile, consilier juridic, contabil, dulgher, electrician, fierar betonist, fochist, frezor, functionar administrativ, inginer constructii, instalator, ingrijitor animale, izolator termic, lacatus mecanic, lucrator bucatarie, lucrator comercial, lucrator sortator deseuri, macaragiu, manipulant marfuri, maistru constructor, maistru prelucrari mecanice, mecanic utilaj, medic veterinar, ospatar, operator confectioner industrial, operator introducere validare prelucrare date, operator masini electroeroziune, patiser, rectificator, sofer, spalator vehicule, strungar, sudor, tamplar, tehnician retele telecomunicatii, tehnician sisteme de securitate, vanzator, zugrav. 91 de posturi sunt disponibile pentru muncitorii necalificati, in principal in industria confectiilor si agricultura.

Luni, 2019-06-17 : Elevi și parinți din Turcia, in schimb de experiența la Panciu

Joi, orașul Panciu a primit vizita unui grup de elevi și parinți din Samsun, Turcia. Aceștia au fost primiți, la Palatul Administrativ, de primarul Iulian Nica. Edilul-șef a facut o succinta prezentare a localitații, trecand in revista principalele evenimente din istoria orașului și transformarile prin care a trecut acesta pana in prezent. Ulterior, șeful administrației pancene a insoțit oaspeții la Centrul Național de Informare și Promovare Turistica, unde le-a vorbit despre atracțiile turistice ale orașului și ale zonei, oferindu-le, cu același prilej, și broșuri cu informații referitoare la obiectivele turistice cu valoare identitara ale orașului Panciu: Manastirea Brazi, Schitul "Sf. Ioan Botezatorul", Beciurile monumente de patrimoniu - Hrubele lui Ștefan cel Mare, Beciurile "Marin Ștefan" și "Vladoianu" - și meșteșugul vinului. Urmatorul popas al elevilor din Samsun a fost la Liceul Teoretic "Ioan Slavici", modernizat de Primaria Orașului Panciu in cadrul unui proiect cu finanțare europeana. Vizita a continuat cu un pelerinaj la Manastirea Brazi, unde se afla racla cu moaștele Sf. Teodosie, ocrotitorul spiritual al pancenilor. S-a mai vizitat și o fabrica de sucuri naturale de la Țifești. Prezența la Panciu a oaspeților turci a facut parte din programul activitaților prevazute de proiectul educațional internațional Bridges Across Cultures (Poduri peste culturi), cu tema "Schimb de experiența Student-Parinte", derulat intre Colegiul Național "Unirea" din Focșani și Școala "Baruthane Ortaokulu" din Samsun, Turcia. Prima etapa a proiectului s-a derulat in Turcia, cand profesori de la Colegiul Național "Unirea" au vizitat școala partenera din Samsun, unde au fost implicați procesul instructiv-educativ și extracurricular al școlii și au aflat particularitațile sistemului de invațamant turcesc.

Luni, 2019-06-17 : Sezon competițional de excepție pentru echipa de fotbal F.C. Panciu

Echipa de fotbal F.C. Panciu, susținuta de Primaria și Consiliul Local al Orașului Panciu, a avut un sezon competițional de excepție. Jucatorii au incheiat Superliga Altdotf Tehnik (Campionatul Județului Vrancea) pe un merituos loc II in clasament. De asemenea, o alta performanța din acest an a echipei a fost și calificarea in finala Cupei Romaniei (faza județeana). Primarul Iulian Nica a felicitat intreaga echipa pentru performanțele sezonului 2018-2019, exprimandu-și convingerea ca aceasta va reuși sa redevina "echipa fanion a județului Vrancea".

Luni, 2019-06-17 : "Istoria Muzicii - De la folclor la muzica moderna", la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia"

Doi instrumentiști de excepție, Diana Jipa și Ștefan Doniga, vor prezenta melomanilor focșaneni bijuterii ale culturii romanești, alaturi capodopere de calibru similar din cultura europeana, in cadrul concertului "Istoria Muzicii - De la folclor la muzica moderna". Evenimentul va avea loc miercuri, 19 iunie 2019, la ora 19:00, la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" din Focșani. Intrarea este libera!

Luni, 2019-06-17 : O trupa de nevazatori din Bacau sustine un spectacol de binefacere, la Ateneul din Focșani

Sambata, 29 iunie 2019, la ora 17:00, Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" Focșani, va gazdui punerea in scena a piesei de teatru "Steaua fara nume". Din distributie vor face parte oameni excepționali, exemple de determinare și generozitate pentru toți - trupa de nevazatori din Bacau. Aceasta propune focșanenilor un spectacol de binefacere, din fondurile stranse urmand a ajuta o fetița cu nevoi speciale și situație familiala precara.

 

 

»   «