stirile din data de
in arhiva de stiri

Marti, 2019-10-15 : Elevii din Pufești l-au intalnit pe inginerul Lucian Birla, un pasionat biciclist care a cutreirat toata Europa

Sambata, la Pufești s-a desfașurat o activitate extrașcolara, așa cum școala din localitate i-a obișnuit pe elevii sai. Copiii s-au intalnit cu Lucian Birla, un pasionat biciclist care a cutreirat toata Europa pentru a cunoaște oameni și locuri, dar au cunoscut și povestea unui om. Lucian Birla a lucrat timp de 22 de ani in Kuweit, printre contribuțiile sale ca inginer fiind și construirea unei stații de desalinizare a apei. Timp de aproape trei ore micii pufeșteni au aflat secretele bicicletei sale, au vazut imagini și au ascultat lucruri inedite, s-au fotografiat plecand acasa cu amintitri de neuitat. ,, Vor urma ore de educație rutiera, vom participa la concursuri tematice...,fiindca mulți dintre elevii noștri vin la școala cu bicicleta", a declarat prof.dr. Nicolae Damian.

Marti, 2019-10-15 : S-a semnat contractul de achiziție publica pentru obiectivul de investiții "Eficientizarea energetica a Policlinicii Orașului Panciu"

Vineri, 11 octombrie 2019, s-a semnat contractul de achiziție publica pentru obiectivul de investiții Eficientizarea energetica a Policlinicii Orașului Panciu. Totodata, șeful administrației locale, Iulian Nica a semnat și ordinul de prestație a serviciilor de proiectare. "Policlinica Orașului Panciu va fi modernizata la standarde europene. Este un proiect pe care ni l-am dorit demult cu toții, un vis care, iata, va deveni realitate. Investiția are ca scop eficientizarea energetica a corpului de cladire in care iși desfașoara activitatea mai multe cabinete medicale, astfel incat sa se asigure un grad de confort interior sporit, concomitent cu reducerea consumului de resurse. Durata de elaborare a documentației tehnice este de 30 de zile, iar durata de execuție a lucrarii, de 14 luni", a precizat primarul Iulian Nica. Proiectul Eficientizarea energetica a Policlinicii Orașului Panciu are o valoare totala de peste 3,4 milioane de lei, din care 2,9 milioane de lei valoare eligibila nerambursabila din FEDR (85%), 452,5 mii de lei valoare eligibila din bugetul național (13%) și 69,6 mii de lei valoarea cofinantarii eligibile a beneficiarului (2%). "Investiția consta in izolarea termica a pereților exteriori, montarea unui strat termoizolant pentru izolarea peretilor exteriori, inlocuirea tamplariei de lemn si a tamplariei metalice existente cu tamplarie termoizolanta, termoizolarea placii de peste ultimul nivel cu refacerea invelitorii, intervenții la finisajele interioare. Se vor realiza noi instalații de incalzire și preparare ACM. De asemenea, se vor inlocui instalațiile de apa rece, apa calda și se vor monta panouri solare pentru producerea de apa calda și incalzire. Speram ca la data de 1 noiembrie 2019 sa incepem lucrarile la acoperiș, iar din primavara sa continuam cu celelalte lucrari", a explicat primarul Iulian Nica. Edilul-șef a reamintit celor prezenți la eveniment faptul ca, pentru Primaria Orașului Panciu, sanatatea reprezinta un domeniu prioritar al pachetului investitii sociale inițiate și implementate la nivelul comunitații locale.

Marti, 2019-10-15 : Deținuții focșaneni au serbat Ziua Internaționala a Educației in Penitenciare

Specialiștii din cadrul sectorului Educație și Asistența Psihosociala din Penitenciarul Focșani au organizat o serie de activitați specifice pentru sarbatorirea ,,Zilei Internaționale a Educației in Penitenciare", demers desfașurat la nivelul intregului sistem penitenciar. Astfel, activitațile derulate la nivelul unitații au constat in organizarea unui concurs tematic privind importanța educației, urmat de difuzarea unor filme educative și emisiuni radio-TV prin intermediul studioului TV cu circuit inchis al penitenciarului. De asemenea, in data de 10 octombrie 2019, in cadrul proiectului ,,De vorba cu personalitațile locale’’, preotul Ene Ionel a vorbit persoanelor participante la activitate despre educația in mediul penitenciar ca factor important al formarii individului, ceea ce permite evoluția armonioasa a personalitații umane din punct de vedere spiritual, moral, social și cultural, fiecare om aducand un plus de valoare societații. Totodata, pentru cultivarea unui climat psiho-social pozitiv, dar si pentru dezvoltarea fizica armonioasa a persoanelor custodiate, s-a organizat și o competiție sportiva, la disciplinele sah și tenis de masa. Activitațile specifice desfasurate in cadrul proiectului de activitate s-au incheiat cu o manifestare artistica constand in realizarea unor obiecte decorative de catre detinutii din cadrul atelierului ocupational. Educația realizata in cadrul Penitenciarului Focșani are ca principal scop derularea de activitați care sa contribuie, la modificarea, in sens pozitiv, a comportamentului persoanelor private de libertate, in acord cu cerințele societații. Incepand cu anul 2014, data de 13 octombrie a fost desemnata ca ,,Ziua Internaționala a Educației in Penitenciare’’, subliniind astfel importanța funcției educative a instituțiilor de detenție și esența intervenției recuperative, organizate si derulate cu persoanele care executa sancțiuni privative de libertate.

Marti, 2019-10-15 : Vrancean condamnat pentru trafic de droguri, dus cu mandat la penitenciar

Luni, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vrancea, in urma activitaților specifice desfașurate, au depistat pe raza municipiului Focșani un tanar, in varsta de 28 de ani, din orașul Marașești, impotriva caruia Tribunalul Vrancea a emis, la data de 11 octombrie a.c., mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, acesta fiind condamnat la 1 an, 4 luni și 20 de zile pentru savarșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Persoana in cauza a fost depusa la Penitenciarul Focșani.

Marti, 2019-10-15 : Accident mortal pe șoseaua de centura a municipiului Focșani

Un accident de circulație a avut loc, luni seara, pe șoseaua de centura a municipiului Focșani. In jurul orei 20:20, pe Calea Moldovei din Municipiul Focșani (DN2 E 85), un pieton, in varsta de aproximativ 70 de ani, a traversat neregulamentar DN2 85 și a fost acroșat cu partea dreapta fața de o autoutilitara, care circula pe direcția Focșani - Adjud. A rezultat ranirea grava a pietonului, care a fost transportat la spital, in vederea primirii ingrijirilor medicale necesare, acesta decedand in scurt timp. Focșanenii care locuiesc in zona ar fi cerut de mai mult timp amenajarea unei treceri de pietoni, zona fiind intens circulata.

 

 

»   «